V.I.P. Uitzendbureau

Vaart In Personeel

Wie is Vincent van der Vaart?

Als er iemand met een ongewoon CV is, dan ben ik dat wel. Hierdoor weet ik uit eigen ervaring dat niets onmogelijk is en elke ervaring telt. Achter elk CV zit een persoon en die zegt meer dan het CV alleen.

 

Keuzes maken doe je een leven lang. Het begint vaak al met wat wil je later worden? In mijn geval was dat heel duidelijk. Ik zou dierenarts gaan worden…Tot mijn moeder (ze deed op dat moment VWO) mij vertelde dat ik dan ook VWO moest doen en daarna heel lang naar een Universiteit moest. Ik wist op dat moment hoeveel boeken mijn moeder verplicht voor het VWO aan het lezen was en zag daar als een nog grotere berg dan de berg boeken tegenop. Ook de duur in jaren van de studie vond ik ineens toch te lang. Er moest dus een andere keuze gemaakt worden.

 

Iets met koken of sport. Beide vond (nog steeds trouwens) ik erg leuk. De keuze is op het CIOS (Centraal Instituut voor de Opleiding van Sportleider) gevallen, want koken kan altijd nog en ambitieus sporten gaat minder makkelijk op (veel) latere leeftijd.

 

Met een CIOS diploma op zak aan de slag op de arbeidsmarkt. Zwemonderwijzer, hotel entertainer, hoofd recreatie op een bungalowpark, trainer vinpotigen (walrussen, zeehonden en zeeleeuwen), membership consultant, assistent adviseur retail, intercedent en accountmanager zijn de functies geweest die ik heb mogen bekleden. Bij iedere werkgever heb ik hele nuttige ervaringen opgedaan die ik vervolgens kon meenemen naar de volgende werkgever. Uiteindelijk genoeg om mijn eigen werkgever te worden.

 

Het meest waardevolle wat ik geleerd heb, is om positief gedrag te belonen. Zes en een half jaar Dolfinarium hebben mij geleerd om positief gedrag te herkennen en op verschillende manieren te belonen. Dat kun je elke dag blijven toepassen op iedereen. Het effect is ontzettend mooi.

 

Bij mij is het glas half vol. Op die manier kijk ik tegen het leven aan en zo ga ik ook te werk.